Sørlandet koronafast på Bermuda
Sørlandet ved kai på Bermuda

Sørlandet koronafast på Bermuda

78 elever og mannskaper, som til daglig har skolegang om bord på Fullriggeren Sørlandet, er koronafast på Bermuda. Elevene og mannskapet er satt i 14 dagers karantene. Etter planen skal skipet reise videre til Kristiansand når karantenetiden er over.

Anløpet til New York ble avlyst på grunn av Covid-19-utbruddet der. Planen var å holde foreldremøter, åpent skip, mottakelser og private besøk. Risikoen var for stor og Sørlandet satte kursen mot Bermuda. landet var i en veldig tidlig fase av den pandemiske spredningen.

Studenter og lærere er i karantene i bungalower og får litt fri og fast grunn under føttene etter en lang seilas. For å unngå smitte blir foreldremøter avlyst resten av skoleåret.

Skip og mannskap er i karantene langs kai. Der gjøres vedlikehold og beredskapsplaner oppdateres. Kaptein, Chief og Medic er autoriserte og har medisinsk ansvar. beredskapsplaner oppdateres med tanke på den nye pandemien.

Mannskapsbytte pågår med flere utfordringer. Mannskapet er imidlertid fantastisk, og mange vil stå ombord helt til Kristiansand uten mannskapsbytte.

Vi har god kommunikasjon med myndigheter. Kommunelegen i Kristiansand er tydelig på at det å sende studenter hjem er det farligste alternativet, og det er nesten 100% sannsynlig at vi kan forlate Bermuda etter 14 dager karantene uten korona i lasten.

Etter karantenen på 14 dager kan Sørlandet seile virusfritt videre, og sette kursen mot Kristiansand, inkludert oppdateringer om virussituasjonen og kontakt med relevant kompetanse og myndighetsmiljøer. Det er en veldig lang seilas, så det vil bli havneanløp for bunkring og nye forsyninger underveis.

NRK Radio Sørlandet dekket noe av dette: Ingen er smittet

NRK Sørlandet TV dekket elevenes opphold på Bermuda:
Skoleskipet Sørlandet i karantene og Koronafast i utlandet

Et lengre radiointervju kan også høres på Sørlandssendinga 18.3.2020

No items found.

Flere nyhetssaker