Generelle bestemmelser

Covid-19

Skoleskipet Sørlandet følger de til enhver gjeldende bestemmelser og råd fra myndighetene knyttet til pandemien. Disse kan endres med umiddelbar virkning.

Ved ombordstigning forutsette at man ikke har Covid-19 symptomer, at man kjenner reglene for sosial avstand. Kontaktinformasjon til bruk ved smittesporing blir innhentet.

Det er utplassert desinfeksjons-stasjoner ombord. Man beveger seg frem til toalettene på styrbord side (høre side når man ser fremover) og returnerer på babord side av skipet.

Kapasiteten ved kai og på fjordturer er ca. 100 gjester. Ved overnatting er den 64 medseilere.

Dersom myndighetene pålegger samfunnet restriksjoner som innebærer at vi ikke kan levere de avtalte tjenestene eller kunden ikke kan møte frem av samme årsaker, vil alle innbetalinger bli refundert eller kjøpte tjenester kan byttes i en annen etter avtale.

Aldersgrense

Nedre aldersgrense er 12 år i følge med foresatte. Grensen for å reise alene og/eller delta på regattaer er 15 år. Vi har 0-toleranse for alkoholbruk for medseilere under 18 år, også i utenlandske havner.

Personopplysninger

Stiftelsen kan lagre personopplysninger for å kunne sende informasjon om fremtidige tokt. Medseilere må henvende seg til kontoret dersom de ønsker å reservere seg mot dette. Under tokt kan det bli tatt bilder av medseilere og skuta, Stiftelsen forbeholder seg retten til å bruke slike bilder i markedsføringsøyemed, både på nett og på trykk.

Skade/tyveri

Stiftelsen har intet erstatningsmessig ansvar dersom personlige eiendeler skulle bli ødelagt eller stjålet under oppholdet. VI anbefaler at du låser bort eiendeler i skapet ditt, men husk at skuta beveger seg og at ting kan knuse selv om det er innelåst.

Klagefrist

En eventuell klage på reisen må gjøres skriftlig til Stiftelsen innen en måned etter toktet, pr. e-post til market@sorlandet.org.

Avbestillingskostnader

Fjordturer/Skalldyrcruise

Kjøpte billetter refunderes ikke.

Seiltokt

Kjøpte biletter til seiltokt kan refunderes med 80% frem til en måned før avgang. Fra og med en måned før avreise: Ingen refusjon.

Bestilling/påmelding

Du kan melde deg på online. Du får så tilsendt et reisedokument med betalingsinformasjon. Hele beløpet betales i nettbanken, husk KID nummer. All påmelding er bindende.

På fjordturer

Ombordstigning

Gangveien stenger ved oppgitt fremmøtetidspunkt. Avgang etter bl.a. sikkerhetsinformasjon.

Servering

Servering skjer fra buffet og drikke fås kjøpt i baren. Alkoholholdige drikker kan ikke medbringes om bord, dersom dette oppdages, vil de konfiskeres. Det er heller ikke lov til å bringe alkoholholdige drikker med seg i land.

Sikkerhet

For at alles opplevelse om bord skal bli så trygg som mulig, er det helt nødvendig at hver enkelt setter seg inn i og respekterer skipets sikkerhetsregler. Lytt til informasjonen som gis og bli kjent med plassering av redningsutstyr om bord. Det er ikke tillatt å sitte på rekka av sikkerhetshensyn. Løp ikke på dekk og gå forsiktig i leiderne.

På seiltokt

Helse

Alle med normalt god helse kan seile med Sørlandet. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra om bord og være aktive på sine vakter. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Har du en helsemessig begrensing må dette vurderes nærmere. For mange er sjøen et fremmed element og helsemessige begrensinger du ikke tenker over til daglig kan forsterkes om bord. Det forventes at alle ombord er i stand til å ta vare på seg selv da besetningen ikke har kapasitet til å yte ekstra hjelp til den enkelte. En helsemessig begrensing vil forsterkes ytterligere i dårlig vær. Dersom du benytter rullestol eller krykker, kan du ikke delta på tokt.

Det er viktig at det opplyses om allergier, kroniske sykdommer, og all medisinbruk må registreres. Vær oppmerksom på at medisiner mister sin effekt ved sjøsyke. Husk å gi beskjed til sersjanten og din vaktleder om bord dersom du bruker sjøsyketabletter eller sjøsykeplaster (vi anbefaler plaster som fås på resept). Ved bruk av sjøsykemedikamenter kan du ikke entre riggen.

Alle over 70 år må levere en helseerklæring fra sin lege som ikke er eldre enn 3 måneder før toktets start.

Dersom det senere skulle komme frem at opplysninger er tilbakeholdt og en medseiler viser seg å være til urimelig stor belastning for øvrige medseilere og besetning, eller å utgjøre en fare for seg selv eller andre, kan vedkommende medseiler bli satt i land på et sted og tidspunkt som kapteinen finner hensiktsmessig. Videre kostnader til hjemreise etc. må dekkes av medseileren.

Innsjekking

Innsjekking er 2 timer før avgang, dersom det ikke er gitt annen informasjon.

Livet om bord

På banjer sover man enten i faste køyer eller hengekøyer. Vaktlagene blir fordelt slik: 8-12, 12-4 og 4 -8 , to vakter i døgnet. En viktig del av opplevelsen for alle medseilerne er at skuta seiler mest mulig. Alle må bidra om bord og være aktive på sine vakter. Faste oppgaver under vakten er utkikk, rorvakt og brannrunder, medseilere må være tilgjengelige på dekk under vakten. Vi forventer at flest mulig også entrer riggen, men ønsker du ikke det, sier du fra til besetningen. Noen vakter er hektiske, mens andre kan være svært rolige. Da vil vår faste besetning undervise i sjømannskap, knoper og stikk o.l.. Husk å gi beskjed hvis du reiser sammen med noen som har annet bookingnummer enn deg selv, for at dere skal kunne komme på samme vaktlag. Sersjanten fordeler vaktlisten og vi  prøver å ta hensyn til spesielle ønsker, men kan ikke garantere det.

Det serveres god mat om bord. 3 måltider i to seatings.

Husk å gi beskjed om allergier ved bestilling, i god tid før toktet.

Pakkeliste

Sovepose, varmt og vanntett tøy, lue, vanter, toalettsaker, solkrem, sko med gode gummisåler, håndkle. Gummistøvler kan være godt å ha. Velg klær som tåler flekker, her er litt tjære, olje m.v. Vi anbefaler at du pakker i myk bag uten hjul. Bagen skal kunne legges inn i skapet ditt, som rommer 80 liter. En del av skapet kan låses med en liten hengelås som du tar med eller kjøper om bord.

Mobiltelefonen har ingen dekning når vi er i åpen sjø. Skulle det oppstå en situasjon hvor kontakt med land er nødvendig er skuta og kontoret behjelpelige. Vi har 220 V strømforsyning.

Husk å medbringe pass, uansett hvilke havner og land vi seiler mellom.

Skuta er helt tørrlagt mens vi er i sjøen. Alkoholholdige drikker kan ikke medbringes om bord, dersom dette oppdages, vil de konfiskeres.

Sikkerhet

Riggtrening må alltid foregå sammen med fast mannskap. Løse gjenstander, som mobiltelefon, solbriller og lignende må fjernes. Briller må festes med snor. Medseilere kan kun entre riggen når de blir bedt om å gjøre det, eller innhenter tillatelse fra vakthavende offiser eller vaktleder.

Til og fra havner

Reise til og fra havner er ikke inkludert i toktprisen. Endringer i avgangs- og ankomsttider kan forekomme, og man må ta høyde for dette når man bestiller annen transport. Ankomsten kan bli tidligere, men du kan bo om bord til oppgitt ankomsttid. Vi kan også risikere at det er ventetid inn til kai.

Reiseforsikring

Medseilere må ha gyldig reiseforsikring.

NB: Stiftelsen er ikke økonomisk ansvarlig for forsinkelser som måtte oppstå, og er ikke ansvarlig for øvrige reisekostnader.