I 1938 var Karl Aksel 16 år og jobbet i byssa.
Karl Aksel Andresen i samtale med kaptein Marcus Post

I 1938 var Karl Aksel 16 år og jobbet i byssa.

22. august 2021 besøkte Karl Aksel Andresen skoleskipet Sørlandet igjen - bare en måned før han fyller 99 år. Han er norsk-amerikaner og krigsseiler, og nå er han hjemme på besøk i Søgne. Jarle Andhøy har fulgt ham en tid og benyttet anledningen til å gjøre opptak til et av hans prosjekter - en dokumentar om krigsseilere.

Heldigvis fikk vi ordnet det sa 99-åringen. Han bor i Brooklyn, og ønsket om å besøke den stolte skuta var stort. Han poserte villig for fotografene mens han fortalte om sitt liv ombord på Sørlandet og på sjøen. Med litt hjelp steg han opp gangveien. Kaptein Marcus Post tok i mot ham og hadde en god samtale før han fikk en omvisning på hoveddekket. Beina var ikke sterke nok denne gangen til å gå under dekk. Han hadde besøkt "Sørlandet" da han var 86 år gammel også.

Minnene strømmet på og Karl Aksel delte dem villig med alle. Han var bare 16 år da han kom ombord første gangen. Den første turen lå de et døgn utenfor Flekkerøy. Så seilte de til Edinburgh og tilbake til Arendal, Oslo, Gøteborg og Stockholm. Han hadde aldri vært sjøsyk.

No items found.

Flere nyhetssaker