Elevene får endelig siste vaksinedose
Elevene slapper av på skoleskipet Sørlandet

Elevene får endelig siste vaksinedose

Skoleskipet Sørlandet er på vei til Kristiansand igjen og ventes inn til kai ca. kl 17:00 onsdag 8. september. Da skal halvparten av elevene ombord få sin siste dose med vaksine. I tillegg vil skipets vaskemaskiner og tørketromler bli byttet med nye.

"Sørlandet" seilte ut den 22. august og har siden stort sett oppholdt seg i Nordsjøen og Skagerak. Her har elevene fått fin anledning til å venne seg til livet på havet og aller viktigst; lært og trent på å seile en fullrigger. De  besøkte også Oljemuseet i Stavanger da skuta var innom for å bl.a. få forsyninger, nye redningsflåter og justering av kommunikasjonsmidlene ombord.

- Dette kommer godt med når de endelig kan sette ut mot internasjonale havner og krysse Atlanteren flere ganger, sier Knut Arne Gjertsen, direktør for Stiftelsen.

Fredag 10. september har 30 elever fått time på vaksinasjonssenteret i Kristiansand. De blir transportert frem og tilbake i egen buss. Skuta blir liggende til kai til neste dag slik at elevene kan slappe av og komme over eventuelle bi-virkninger fra koronavaksinen.

Vaskemaskinene ombord har etter mange års innsats for en besetning på 80 personer sett sine beste dager. Derfor spanderer familien Venke og Walter Grov helt nye maskiner. Disse blir installert til alles store glede mens skuta ligger til kai denne gangen.

- Vi er dypt takknemlige for denne gaven fra familien Grov. Støtte fra private har stor betydning for bevaring av skuta, sier Knut Arne Gjertsen.

Den 11. september setter skoleskipet til havs igjen for mer seiltrening før hun kommer en tur innom igjen en liten uke senere. Da er det mannskapsskifte. Endelig blir hun og alle ombord klare for skoleårets store eventyr: Ca. 15 internasjonale havner og kryssing av Atlanteren flere ganger. Kombinert med skolegangen blir det en dannelsesreise som elevene aldri vil glemme.

De som ønsker å følge "Sørlandet" på hennes ferd dette skoleåret, kan se oppdatert posisjon ved å klikke på denne lenken: https://www.fullriggeren.no/om-oss/folg-skipet

No items found.

Flere nyhetssaker