Årets skolestart ble en thriller
Noen av elevene fotograferes på gangveien

Årets skolestart ble en thriller

Covid-19 pandemien satte nesten en stopper for dette skoleåret også. De sentrale helsemyndighetene ville ikke åpne for vaksinering av 16- og 17-åringer, men Kristiansand kommune kom til unnsetning. Nå er snart alle ombord fullvaksinert. Søndag 22. august kunne 60 spente tenåringer si farvel til venner og familie før de dro ut på en ni måneder lang seilas.

– Det har vært et drama, som nå er over, sier direktør i Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet, Knut Arne Gjertsen. De fleste elevene som sendes av gårde er 16 og 17 år. For bare noen uker siden var det usikkert om disse ville få koronavaksine.

– Det var uaktuelt for oss å reise uten at de var vaksinert, sier Gjertsen.

Først nå nylig ble det klart at også personer under 18 år vil få tilbud om vaksine. Den beskjeden kunne ikke stiftelsen vente på.

– Vi presset på helsemyndighetene i sommer, men det kom ingen beslutning. Etter et møte med ordfører Jan Oddvar Skisland 5. august fikk vi klarsignal for at elevene kunne vaksineres her i Kristiansand, sier han.

Alle elevene, lærerne og mannskapet hadde fått minst en vaksinedose da de dro 22. august. Sørlandet holder seg i Norge noen uker og driver seiltrening, før de kommer tilbake til Kristiansand 10. september for den andre vaksinedosen. - Først da reiser de ut i internasjonalt farvann, sier Gjertsen.

De neste månedene skal skipet innom havner som St. Malo i Frankrike, Porto i Portugal og Cartagena og Las Palmas i Spania. Ved juletider krysser skipet Atlanteren mot de Karibiske øyer og Bermuda. 5. juni 2022 er skipet hjemme i Kristiansand igjen.

På denne lenken kan du følge skipets bevegelser.

No items found.

Flere nyhetssaker