Fullriggeren Sørlandet blir klar til folkefesten
Sørlandet blir klar for Tall ships Races 2023

Fullriggeren Sørlandet blir klar til folkefesten

Jubelen stod i taket hos Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet da vi fikk glad-meldingen om at Sparebanken Sør gir fullriggeren en gave på 15 millioner. Dermed blir skipet klart til Tall Ships Races i 2025.

– Denne gaven gjør at en av Norges og Sørlandets mest betydningsfulle kulturskatter kan gjennomgå de utbedringene som trengs for å få skipet klart til Tall Ships Races i Kristiansand i 2025.

Det sier en rørt Knut Arne Gjertsen, administrerende direktør i Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. Stiftelsen eier skoleskipet, som er verdens eldste fullrigger i helårsdrift. Det snart 97 år gamle skipet trenger omfattende vedlikehold for å fornye seilingstillatelsene.

– Kostnadene er estimert til 34 mill. kroner, og etter tilsagn fra blant annet kommunen, fylkeskommunen og departementet, gjenstod det et finansieringsbehov vi har jobbet hardt for å få på plass. Skipet må plasseres hos Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter nå i sommer, og gaven fra Sparebanken Sør kom like før fristen for å inngå avtalen med Bredalsholmen. Vi er enormt takknemlige!

Kristiansand kommunes prosjektleder for Tall Ships Races, Marianne Osmundsen Tronstad, er også strålende fornøyd med at Fullriggeren Sørlandet nå blir klar til sommeren 2025. Da skal nemlig Kristiansand kommune arrangere Tall Ships Races for tredje gang.

– Kommunen er medeier i Skoleskipet Sørlandet og vi er derfor ekstra lettet over den gode nyheten om at finansieringen er på plass. Folk på Sørlandet er glade i denne flotte skuta, og det blir ekstra stas å kunne ha den som et trekkplaster sommeren 2025. Det er virkelig flott at skuta nå blir seilingsdyktig i mange år fremover, sier prosjektleder for Tall Ships Races 2025, Marianne Osmundsen Tronstad, som også retter en stor takk til Sparebanken Sør som trør til med midler.

No items found.

Flere nyhetssaker