Pressemelding: AKO Foundation gir 10 millioner til Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet
Årets beste julegave til Fullriggeren Sørlandet

Pressemelding: AKO Foundation gir 10 millioner til Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet

AKO Foundation gir 10 millioner kroner til Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. Da pandemien la sin klamme hånd over samfunnet måtte Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet sitt datterselskap – A+ World Academy – kansellere dette skoleåret. Det gav store tap. «Nå kan vi utvikle en enda bedre skole», sier Knut Arne Gjertsen begeistret. Han er direktør for Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet. Han er svært takknemlig, og tror på tilpasset drift igjen neste skoleår.

AKO Foundation gir 6,9 millioner kroner til utvikling av en enda bedre skole og 3.1 millioner som skal gå til stipender til utenlandske talentfulle ungdommer som ellers ikke vil ha råd til å gå på vår skole. Å seile verden rundt med A+ World Academy har muliggjort helårsdrift av Sørlandets smykke, og støtten fra AKO Foundation bidrar dermed også til bevaring av verdens eldste seilende kulturminne.  

"Det er aldri så galt at det ikke er godt for noe", sier Gjertsen. Da Sørlandet kom hjem med fjorårets elever etter å ha vært koronafast i fem uker på Bermuda var det med litt blandede følelser. Til alles glede og lettelse kom alle vel hjem til fantastisk mottakelse på selveste 17. mai. Allerede da var det klart at pandemien skapte store utfordringer med kansellert skoleår, tapte inntekter og stort vedlikeholdsbehov. I høst har skuta vært i tørrdokk, reparert skroget og klargjort for nye klimavennlige motorer. I tillegg har skolestaben begynt arbeidet med å planlegge en enda bedre skole. En tredel av elevkapasiteten har allerede kommet inn på skolen, og det kan se ut til at neste skoleår blir fort fulltegnet.

Stiftelsen søkte Staten, Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune om støtte til vedlikehold av skuta. Penger som også vil bli brukt på næringslivet og slik sett ha en dobbel effekt. 30 millioner ble gitt til arbeidet med å bevare skuta og dermed tilføre næringsvirksomhet til virksomheter som også er preget av pandemien.

Skuta er nå i Mandal hvor GOT Norway sammen med bla Søgne Elektiske AS skal bidra med sin gode kompetanse og kapasitet. "Nye motorer skal installeres, vi får på plass et kloakkrenseanlegg, nytt ventilasjonssystem, badene skal renoveres og mye annet" sier Gjertsen. Det blir det rene spa-oppholdet for den gamle damen.

Fullriggeren Sørlandet utvikler for tiden et nytt sommerprogram som vil innebære at skuta blir ofte å se på turer og tokt i den sørlandske skjærgården. Til stor glede for alle sørlendinger og turister.

Mediedekning

Fædrelandsvennen 23.12.2020 (betalingsmur): Gir til millioner til fullriggeren Sørlandet

NRK Sørlandet 23.12.2020: Sørlandet får 10 millioner

Lindesnes 23.12.2020 (betalingsmur): Fullrigeren Sørlandet for 10 mill.

N247.no 23.12.2020: Årets mest fantastiske julegave til Fullriggeren Sørlandet

Dagbladet 23.12.2020: Får milliongave

NRK Sørlandssendinga 23.12.2020: Millioner til Fullriggeren

Finansavisen 23.12.2020: Skoleskip på Sørlandet får milliongave fra Tangen-stiftelse

Om Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet

Stiftelsens formål er å eie, bevare og drive fullriggeren Sørlandet – verdens eldste fullrigger i full drift. Skipet skal bevares gjennom aktiv bruk. Datterselskapet A+ World Academy bidrar til det.  

Om A+ World Academy

A + World Academy er en internasjonal videregående skole som seiler til byer i mange land på skoleskipet Sørlandet. Studentene lærer å seile skipet og ta utdannelsen mens de er på sjøen. I hver havn engasjerer vi studenter i de kulturelt og historisk relevante aspektene av byen, og åpner øynene for ting de aldri har forestilt seg. Det er en fantastisk måte å oppdage mennesker, steder og kulturer mens de fullfører et år på videregående skole.
www.aplusworldacademy.org

Sosiale medier:

Instagram: https://www.instagram.com/aplusworldacademy/  
Facebook:  https://www.facebook.com/aplusworldacademy/  

Kontaktperson

Knut Arne Gjertsen
Direktør | Styreleder
Stiftelsen Fullriggeren Sørlandet | A+ World Academy GmbH
P.O. Box 102 | 4662 Kristiansand | Norway  
Visiting address: Kirkegaten 1 - Entrance from Kongensgate | Kristiansand
T: +47 38 02 98 90 | M: +47 922 50 533
Director@sorlandet.org
 | www.Fullriggeren.no | www.aplusworldacademy.org

No items found.

Flere nyhetssaker