Følg renovering av skoleskipet Sørlandet sommeren 2024 - uke 1-2
Skoleskipet Sørlandet i dokka til Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter

Følg renovering av skoleskipet Sørlandet sommeren 2024 - uke 1-2

Sørlandet står på verftet "Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter" i Kristiansand og skal gjennomgå reparasjoner av skroget, få nytt stordekk, overhale riggen, og mye annet. Verftsperioden er planlagt å vare fra 20. mai 2024 til 25. august 2024. Nytt skoleår om bord begynner den 31. august 2024, og da må skuta være klar. Prosjektet er beregnet til å koste mellom 32 og 34 millioner kroner avhengig av om det dukker opp arbeider som ikke er tatt med i planene. Arbeidene er nødvendige for å fornye seilingstillatelsene for fem nye år og være en av hovedattraksjonene under Tall Ships Races Kristiansand 2025.

Nedenfor følger første ukesrapport - uke 1 og 2. Vi vil regelmessig publisere utviklingen i prosjektet etter hvert som det skrider fremover. De to første ukene ble en god start på klargjøringsarbeidet.

Løpende kommentarer til arbeidene og fremdriften:

Skuta ankom verftet i  henhold til planen den 20.05.24. Det ble noe forsinkelse på endelig plassering i dokk grunnet et sidekar som var plassert for nærme kjølblokkene. Man måtte vente på høyvann for å justere skuta til endelig plassering.

Demontering på  banjerdekk påbegynt 21.05, og ligger i skrivende stund foran skjema. Det forventes at øvrig  plan for klargjøring kan fremskyndes noe.

Mannskapet har tatt ut alt utstyr og inventar fra ballastdekket, og ligger godt i rute.

Verftet bidrar med tømming og klargjøring av skuta samt lagring av utstyr.

Skuta gjennomførte den planlagte avslutningsseilasen for A+ World Academy fra Bredalsholmen dokk og fartøyvernsenter til kai 6 i Kristiansand  01.06.24. Hun returnerte deretter til Bredalsholmen 02.06.24 og gikk rett i tørrdokk og ble trygt dokksatt i løpet av ettermiddagen.

En foreløpig inspeksjon av undervannsskroget ble gjennomført 02.06.24. Ingen vesentlige avvik funnet, men avventer nedspyling som skal begynne 03.06.24. Malingstilstand fra dokking i 2024 i hovedsak intakt. Undervannsmalingen påført i forbindelse med grunnberøring høsten 2023 ser ut til å ha holdt bra, men som forventet er det noe begroing i dette området. Foreløpig ser det ut til at ståltilstanden fra forrige  inspeksjon i 2023 i hovedsak er tilsvarende tilstanden på dette tidspunkt.

Hardanger fartøyvernsenter har ankommet verftet, og vil starte sine arbeider som planlagt 03.06.24

Demontering av innredningen på banjerpantry påbegynt. Deretter vil støp på dørken hugges og fjernes før sluket skal utbedres.

Renovering av to matroslugarer forut samt kapteinsbadet er påbegynt.

Boligriggen er i ferd med å bli montert.

Tusen takk til Sparebanken Sør, Agder fylkeskommune og Kristiansand kommune for den lokale støtten som gjør dette mulig. Vi vil også takke Gard, DNV og Jotun som bidrar med gode betingelser for verdens eldste fullrigger i full drift.

No items found.

Flere nyhetssaker