Musikalsk Krag-jubileum på skalldyrcruise
En opplevelse i den sørlandske skjærgården med skalldyr, undeholdning og godt drikke
09
7
2021
Fullriggeren Sørlandet presenterer:

Musikalsk Krag-jubileum på skalldyrcruise

Unn deg en annerledes fredag i sommer; i samarbeid med Kilden teater og konserthus inviterer Fullriggeren Sørlandet på skalldyrstokt og markering av Vilhelm Krags 150-års jubileum.

Vi kaster loss fra kai 6 i Kristiansand kl. 17.30 og setter kursen mot Ny-Hellesund. Underveis dekker vi til skalldyrbord, byr på godt drikke og et engasjerende, lite foredrag om Vilhelm Krag. Vel fremme i Ny-Hellesund ankrer vi opp utenfor Krags tidligere bolig, Havbukta. Her vil fire sangere fra Kilden Vokalensemble samt to musikere, gi oss en stemningsfull Krag-konsert med både velkjente viser og noen vi kanskje ikke har hørt før.  Retur til kai 6 ca kl. 23:00.

Krag ble ofte kalt Sørlandsdikteren, og skrev både lyrikk, noveller, romaner, skuespill og sakprosa. Utallige komponister har skrevet musikk til hans dikt. Blant de mest kjente er Edvard Grieg, Johan Halvorsen og Ivar Bøksle.

Det var Vilhelm Krag som i 1902 tok i bruk betegnelsen Sørlandet. Krag var også sterkt delaktig i at den planlagte Vestlandsbanen fra Oslo til Stavanger i stedet fikk navnet Sørlandsbanen. Kjent er han også for å ha skrevet teksten til Christiansandsvisen.

Vi gleder oss til å gi deg en minneverdig ettermiddag og kveld bestående av fantastisk konsert, smaken av ferske delikatesser fra havet og lukten av ramsalt sjø!

Utøvere:
Ingunn Olsen Høgetveit, sopran
Audhild Wessmann, mezzo
Kristian Sødal, tenor
Brynjar Onsøien, bassbaryton
Svein-Helge Vikse, gitar/trekkspill